Toimitilahenkilö

Toimitilahenkilön työ on ihmisläheistä

Sallamari Rantala työskentelee toimitilahenkilönä ISS Palvelut Oy:llä. Millaisia työtehtäviä toimitilahenkilöllä on? Tämän tyyppisiin tehtäviin haluavan kannattaa hakea suorittamaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkintoa, jossa voi suuntautua kiinteistönhoitoon, kotityöpalveluihin tai toimitilapalveluihin.

Elämysten tuottaja

Puhdistuspalveluihin, toimitilojen huoltamiseen ja kotipalvelujen tuottamiseen liittyvät tehtävät vain kasvavat tulevaisuudessa. Tällä hetkellä opiskelijamäärät eivät vastaa tarvetta, joten töitä alalla riittää.

Pudistus- ja kiinteistöpalvelualalla korostuu tulevaisuudessa asiakkaan kumppanina toimiminen ja laaja-alainen tehtävien hallitseminen. Pelkkä tehokkuus ei riitä, vaan kilpailutekijöiksi nousevat joustavuus, palvelun laatu ja yritysvastuullisuus. Myös toiminnan ekologisuus korostuu. Tämä tarkoittaa esimerkiksi vesi- ja jätehuollon entistä ympäristöystävällisempää toteuttamista.

Toisaalta myös teknologia tuo uusia mahdollisuuksia palvelujen tuottamiseen. Yhä kansainvälistyvämmässä maailmassa kielitaito ja kommunikointitaidot erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten kanssa korostuvat. Myös turvallisuuteen ja riskien kartoittamiseen liittyvä osaaminen on tärkeää.

Kiinteistöpalvelualakin on elämysten tuottamista. Kuten ISS Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Kari Virta on todennut: ”Kiinteistöpalvelualalla kukaan ei ole pelkästään kiillottamassa lattioita, vaihtamassa suodattimia tai tekemässä salaattia, vaan luomassa viihtyisiä työympäristöjä muille.”

Lähteet

Hurtig, L. (toim.) & Kontiokoski, P. & Pälli, P. (toim.) & Rekilä, K. (toim.) & Välimäki, I.: Monipalvelut kiinteistö- ja kotityöpalvelualalla – laadullisen ennakoinnin selvitystyö. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä. 2013.

 

 

Jaa kaverille

#ammattiosaaja
Etusivulle